Een verfrissende ervaring: mijn bezoek aan de Fine Water Summit 2024

Een verfrissende ervaring: mijn bezoek aan de Fine Water Summit 2024

Afgelopen weekend had ik het voorrecht om deel te nemen aan een bijzonder evenement in de wereld van mineraalwater: de Fine Water Summit. Als watersommelier en eigenaar van Sommeleau werd ik ondergedompeld in een wereld van smaken, trends en enthousiasme voor premium mineraalwater. 

Wat is de Fine Water Summit?

De Fine Water Summit is een driedaagse bijeenkomst die mineraalwatermerken, distributeurs, sommeliers en liefhebbers van over de hele wereld samenbrengt om hun ervaringen met premium mineraalwater te delen. Het evenement vond plaats in het Basque Culinary Center in San Sebastián, een perfecte setting voor deze summit.

Vrijdag: Taste & Design Awards 

De eerste dag van het evenement begon met de Taste & Design Awards, waar ik de kans kreeg om maar liefst 110 verschillende waters te proeven. Elk water had zijn eigen unieke smaakprofiel en ontwerp, wat mijn liefde voor de diversiteit van mineraalwater alleen maar versterkte. Op de foto hierboven zie je de jury die ook alle waters beoordeelt en prijzen uitreikt.

In de avond nam ik deel aan een bijzonder diner, waar ik de rol als watersommelier op me nam. Het was een uitdagende, maar prachtige taak om de verschillende gerechten te combineren met de diverse waters, om zo een harmonieuze smaakervaring te creëren. Het was nog een aardige klus om voor elk gerecht een verrassende combinatie te maken. Ook omdat er veel waters van buiten Europa waren. Deze waters zijn zeer moeilijk verkrijgbaar in Nederland, dus ook voor mij relatief onbekend qua smaak. 

Zaterdag: distributie en promotie

Op zaterdagmiddag kreeg ik de kans om Sommeleau onder de aandacht te brengen als distributeur. Ik presenteerde onze selectie van premium mineraalwaters en liet zien waar we in Nederland staan op het gebied van fine waters. Het was geweldig om ervaringen te delen met andere liefhebbers en professionals uit de industrie.

Positieve sfeer vol energie

De Fine Water Summit is niet alleen een plek van ontdekking en promotie, maar ook een plek van positieve energie en enthousiasme. De passie voor mineraalwater was voelbaar in de zaal: of het nu ging om het delen van kennis, het proeven van nieuwe waters of het maken van nieuwe connecties.

Mijn bezoek aan de Fine Water Summit was een onvergetelijke ervaring, die mijn enthousiasme voor mineraalwater alleen maar heeft vergroot. Ik kijk uit naar de volgende editie en de mogelijkheid om opnieuw in de verfrissende wereld van fine waters te duiken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.